Ismerje meg borászatunkat!

Rólunk

Kedves Borkedvelő!

Borászatunk a tokaji borvidék arculatát igyekszik színesíteni látogatható magánbirtokával.

A birtok és a borok is a régi családi tradíciót tartva képviselik a vidék különleges borkultúrájának adottságait, csak egy picit újratöltve, modernebb köntösben. Küldetése a tokaji borok értékének fenntartása, továbbadása, és a család nevének megőrzése.

Tokaj-Hegyalján évszázadok óta tartja magát a mondás, hogy ezt a borvidéket az Úristen jókedvében teremtette. A birtok fennkölt és felejthetetlen élményt nyújtó panorámája gazdagítja a gyönyörű dűlők szerelmeseinek lelkét.

A birtok tulajdonosai legalább ilyen jókedvvel gondozzák, felügyelik MÁD-RÁTKA-TÁLLYA községek háromszögében, a különleges, bentonitos kőzetű Középhegy dűlőben a Gyenes család másfél hektáros területét, a legjobbat kihozva dűlő 40-50 éves tőkéiből.

Tősgyökeres hegyaljai család vagyunk, anyai felmenőim több generációra visszavezetve tarcaliak, Tarcal legnagyobb borkereskedői voltak. Birtokunkon furmint, hárslevelű és sárgamuskotály szőlő ad évente 2-3 ezer palack csúcskategóriás száraz és édes bort. Különlegességünk, hogy itt nincs kereskedelmi forgalom.

A Gyenes birtok borait csak ajándékba, vagy örökül lehet kapni, azonban a házigazdák a birtokra betérőket megkínálják és megvendégelik a Levente, Kismacska, vagy különleges Aszú boraikkal.

A birtok présházának teraszáról lenyűgöző panoráma tárul a vendégek elé, így aki itt megfordult, kivétel nélkül visszatérő vendéggé vált. A Gyenes Birtok szakmai tevékenységét ifj. Szepsy István neve fémjelzi, aki 2011 óta irányítja a birtokon folyó munkát és a Gyenes család prémium minőségű borainak készítését.

Gyenes Levente a Gyenes Birtok tulajdonosa
Szeretne a borokhoz jutni?

Boraink kereskedelmi forgalomban nem érhetők el, ezért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.